Njëri nga autorët në dy xhamitë në Zelandë të Re, dëgjonte këngë serbe kushtuar krimiinelit të luftës Radovan Karaxhiq (Video)

Zelanda e Re është trondiitur sot nga sul.met vde.kjeprurëse që kanë ndodhur në dy xhamitë e qytetit Christchurch, ku mbetën të vraarë afro 50 persona dhe dhjetëra tjerë të pla.gosur.

Autori i sul.mit në njërën në xhaminë Al Noor, ka filmuar veten duke kryer masa.krën mbi besimtarët dhe është identifikuar si Brend Tarrant, transmeton Telegrafi.

Ai madje dukej shumë i qetë rrugës për në xhami, pasi brenda veturës mund të dëgjohen këngë në gjuhën serbe kushtuar Radovan Karaxhiqi,t i aku.zuar për kriime luftee ndaj civilëve në Bosnjë dhe Hercegovinë.